Op 19 april werden de GuldenMarken met certificaat uitgereikt aan de leden

De kleine bronzen 50GM-munt kost € 100, de grote munt van 100GM kost € 200Er is een bestelformulier beschikbaar waarmee men deze munten kan bestellen. De nominale waarden zijn 50 GM en 100 GM. Deze munten zijn in het handelsverkeer gelijk aan de waarde van de euro. De eerste tranche van deze penningen/munten wordt gegoten in brons naar het ontwerp van beeldhouwster Jikke Jager als kunstwerk. Naderhand, wanneer een groter volume nodig is voor de geregistreerde uitwoners van de soevereine staat Eurostaete die zich aanmelden voor een tweede identiteitspas, ofwel burgerpas, dan worden deze penningen geslagen en genummerd. Daarbij hoort een bankrekening op naam, die wat betreft de privacy beveiligd wordt met het bankgeheim. Daarna zal een speciale unieke serie worden gemaakt als uiterst exclusieve munten. De prijs voor deze munten staat apart van een lidmaatschap van de rechtsstaat Eurostaete en wordt bepaald als voor een collectors item.

Hiervoor zullen speciale cassettes worden geproduceerd waarin verschillende combinaties van Nederlandse, Duitse en Engelse versies van de guldenmark in brons worden aangeboden tegen de kunstenaarsprijs van de beeldhouwster. Daarnaast zal onder auspiciën van de Centrale Bank van Eurostaete een beperkt aantal muntseries in massief zilver en goud worden gegoten. De prijs van de massief gouden uitvoering is zeer hoog, omdat er slechts een enkel exemplaar als eerste muntpenning met certificaat wordt gegoten.

Vooralsnog wil de centrale bank van Eurostaete deze speciale muntcollecties op inschrijving ter verkrijging aanbieden. Het allereerste setje gesigneerde munten in massief goud zal minimaal 1.000.000 euro moeten opbrengen. Het tweede 500.000, het derde 250.000. De inschrijving voor de 10 volgende sets in massief goud zullen gesigneerd en eveneens van een certificaat voorzien worden en voor 100.000 te verwerven zijn. Daarna komen voor de zes miljard uitwoners op de wereld 100 sets beschikbaar voor de inschrijfprijs van 50.000 en 1000 sets van € 25.000. Daarmee stopt de uitgifte van gegoten muntpenningen van Eurostaete.

Voor eenzelfde reeks van gesigneerde massief zilveren muntpenningen is de prijs 20% van die van de gouden serie.

Daarna zullen alle munten die ook als collectors-items beschouwd kunnen worden in brons verstrekt. Dit kan bij de aanvraag van het burgermaatschap. De definitieve prijs in euro's zal bij de officiële presentatie bekend worden gemaakt, maar ligt niet hoger dan het dubbele van de waarde van de muntpenning in euro's. Het verkrijgen van deze geslagen munt is verbonden aan het verkrijgen van het lidmaatschap als burger van Eurostaete met een op naam gestelde bankrekening bij de vermogensbank op Eurostaete. Deze rekening geeft elke deelnemer het recht om financieel vermogen te deponeren, zoals bij elke bank en met dezelfde garantie.

  Centrale administratie van EuroStaete
  Emsstraβe 12
  48499 Salzbergen, Duitsland
  Tel.: (+31) 035-5268153 (NL) en Tel.: 0049-059761011 (D)
  E-mail: info@eurostaete.eu

  Het bestuur van EuroStaete:
  Renoirhof 161
  1628 XC Hoorn, Nederland
  Tel.: 035-5268153
  E-mail: eurostaete@eurostaete.eu

Iedere uitwoner die denkt hier iets mee te kunnen doen kan contact opnemen via e-mail
eurostaete@eurostaete.eu of info@eurostaete.eu of via invulformulieren met EuroStaete.

Home Muntstelsel van EuroStaete

Disclaimer Free counter and web stats